Glutation i psorijaza

Psorijaza je relativno česta hronična autoimuna bolest koja prvenstveno utiče na kožu. Karakteriše se ne-zaraznim luskavim crvenim mrljama, najčešće na skalpu, ušima, laktovima, kolenima ili leđima. Hronična zapaljenja i prekomerno stvaranja kože su karakteristike psorijaze. Psorijaza i suplementacija glutationom nije nešto o čemu se razmišlja, ali prednosti mogu biti izuzetne.

U osnovi Glutation može biti upravo ono što je potrebno za borbu protiv psorijaze, ne bavite se lečenjem simptoma već uzrokom za efikasne rezultate.

Šta je psorijaza

Psorijaza je imuni poremećaj uzrokovan našim T-ćelijama. Ove imune T-ćelije su odgovorne za borbu protiv infekcije unutar tela. Kada se aktiviraju, lokalizuju se oko pogođenog područja i oslobađaju citokine, posebno faktor nekroze tumora-alfa koji izaziva upalni odgovor i prekomernu proizvodnju ćelija kože.

Hronično zapaljenje izazvano psorijazom može dovesti do nečega što se zove psoriatični artritis, utičući na 1-2 od svakih 10 pacijenata sa psorijazom. Smatra se da je zapaljenje uzrok praktično svake poznate bolesti. Iako je upala neophodan proces lečenja, hronična upala je ozbiljna šteta za naše telo i naše ćelije. Tako slabaći naše imunološke funkcije i čineći nas ranjivim na dalje infekcije i bolesti.

Koko glutation pomaže u lečenju psorijaze ?

Glutationom možete pomoći telu u borbi protiv hronične upale, delujući na simptome kao i  na uzroke.

Glutafion je moćan antiinflamatorni i naš najvažniji antioksidant. Pomaže u smanjivanju nivoa citokina i upala. Ovo samo ukazuje na to da glutationon može biti efikasan u pomaganju u lečenju psorijaze. Ali to je samo vrh ledenog brega.

Ogromna količina slobodnih radikala proizvedenih kod pacijenata sa hroničnom zapaljenjem može imati ozbiljan uticaj na ukupno zdravlje i imunološku funkciju u celini. Ne samo da izazove zapaljene i crvenilo kože sa kožnim mrljama. Ovo može uticati na naše kognitivno zdravlje, nivo energije koje telo troši ujedno djelovati kao katalizator kancerogenog razvoja.

Podizanjem nivoa glutationa i smanjenjem hroničnih upala, možete pomoći da se zaustavi poplava oštećenja slobodnih radikala i počne zarastanje oštećenja na ćelijskom nivou. Samim tim ojačavanje imunološkog sistema i obezbeđivanje maksimalne zaštite od daljih infekcija ili bolesti.

Suplementacija ampuliranim glutationom može pomoći u tretiranju uzroka psorijaze, smanjivanju pogođenog područja sve dok ne nestanu u potpunosti. Poboljšati zdravlje vaše kože i poboljšati imunološku funkciju celog tela.