glutation
glutation ampule
glutation pakovanje
kutija glutationa
glutation inekcije
kutija sa glutationom
kutija glutationa
glutation u ampulama
ampule i inekcije glutationa
slajd1
slajd2
slajd3
slajd4
slajd5
slajd6
slajd7
slajd8
slajd9
previous arrow
next arrow
Shadow

Glutation i Estetika

Glutation učestvuje u regulaciji ćelijskih procesa uključujući sintezu i obnovu DNK . Utiče na sintezu proteina, rast i aktivnost ćelija,  aktivaciju imunog sistema, metaboliše toksine i druge štetne materije detoksikujući organizam do ćelijskog nivoa a time i kožu kao najveći njegov ogran.

Glutation utiče i na proces melanogeneze, usporavajući ga jer inhibira sintezu melanina, te je tako značajno njegovo dejstvo ne samo na podmalađivanje nego i posvetljivanje kože.

Tačnije ono što glutation čini za kožu je lifting, vraćanje oslabljenog turgora kože, regeneracija kože od dejstva sunca, uklanjanje  hiperpigmentacija različite etiologije od fleka izazvanih prekomernim sunčanjem, preko trudničkih i drugih hormonskih fleka, postinflamatornih fleka do staračkih fleka, lečenja melazme i izjednačavanje tena.

Pre i posle upotrebe Glutationa

Kako se može aplikovati glutation ?

Glutation se moze primiti per os (na usta) kao tableta ili kapsula ali u tom slucaju najveci procenat glutationa biva razgradjen zeludacnom kiselinom, a ono sto ne razgradi zeludacna kiselina  razgrade enzimi u tankom crevu tako da do cilnih mesta u organizmu dolazi malo ili nimalo glutationa.

Definitivno jedini način aplikacije a da on bude I koristan I sa dugoročnim rezultatima je  intramuskularni ili jos bole intravenski gde je iskoristivost glutationa preko 95%. Uz ovo treba obavezno naglasiti da je glutationu za maksimalni učinak naročito iz estetskih razloga potrebno sadejstvo sa nekim dodatnim vitaminima I suplementima.

Praksa je pokazala da je najbolje kada se uz glutation takodje parenteralnim putem daju I sledeće supstance: vitamin C, epidermalni faktor rasta, kolagen, koenzim Q10, biljna placenta, govedja placenta, alfa lipoična kiselina, ekstrakt koštica groždja, vitamini B grupe I to B3, b5, b12, vitamin E.

Efekti su veoma brzo vidljivi, već  unutar nekoliko dana pa do nekoliko nedelja kada je efekat najizraženiji. Duboke bore su pliće, sitne bore nestaju, koža je zategnutija a turgor koze visestruko poboljšan, a što je takodje bitno efekat dugoročan.

Kolagen

Kolagen je jedna od najvažnijih supstanci u organizmu i čini 40% od svih belančevina a 70% od belančevina u koži i osnova je vezivnog tkiva. Značajan je za oči, kosti, kožu, nokte, kosu.

Endogeno proizvedeni kolagen se tokom života obnavlja ali je sa godinama ta obnova sve slabija te je potrebno unositi ga i to najbolje venskim putem.

Koenzim Q10(ubihinon)

Koenzim Q10 se takođe uobičajeno nalazi u našem organizmu i zadužen je za proizvodnju energije. On je veoma jak antioksidans a najpoznatiji njegov efekat je na krvne sudove čiju elastičnost povečava.

Naime, on sprečava oksidaciju lošeg holesterola čijim taloženjem u krvnim sudovima dolazi do ateroskleroze. Koenzin Q10 se smanjuje posle 30. godine a osim u estetici bitan je i kod kardiovaskularnih, neurodegenetativnih oboljenja itd..

EFR – epidermalni faktor rasta

EFR je jednolančani polipeptid koji je zaslužan za rast i deobu epidermalnih ćelija. On se vezuje za receptore na epidermalnim ćelijama i aktivira molekulske procese koji rezultiraju mitozom istih te tako ovaj faktor ima veoma bitnu ulogu u popunjavanju bora, zarastanja itd

Vitamin C

Vitamin C je hidrosolubilni vitamin koji se ponaša kao jaki antioksidans koji prkosi oksidativnom stresu.On je i kofaktor u mnogim enzimskim reakcijama kao npr. u reakciji sinteze kolagena.

Biljna placenta

Pomaže sintezu kolagena i regeneraciju ćelija.

Goveđa placenta

Poznato je da se placenta kod sisara formira u trudnoći na zidu materice. Ona se u trenutku porođaja odvaja i izlazi zajedno sa plodom a bogata je mnogim hranljivim supstancama a posebno proteinima koji su važni za rast i regeneraciju tkiva što bitno utiče na popunjavanje bora i sprečava rast novih bora.

Placenta takođe deluje i na smanjenje podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju, sanira akne i ožiljke od njih kao i hiperpihmentacije.

Vitamin E

Ovaj vitamin poznat je i pod nazivom “eliksir mladosti. To je zapravo čitava grupa jedinjenja koji se ponašaju kao antioksidansi rastvorljivi u mastima.

Naročito dobro funkcionišu sa vitaminom C i EFR. Vitamin E je veoma uspešan u tretiranju ožiljaka jer sa vitaminom C igra značajnu ulogu u sintezi i razgradnji elastina i kolagena.

Alfa lipoična kiselina

Alfa lipoična kiselina je kiselina koja je rastvorljiva i u vodi i u mastima i ima osobinu da obnavlja druge antioksidanse kao npr vitamin C. Zbog njegove dvostruke rastvorljivosti smatra se idealnim antioksidantom za kožu.

Ekstrakt iz koštica grožđa

Ovaj ekstrakt sadrži brojne supstance koje sprečavaju nastanak loših masti  te sprečavaju atetosklerozu. Takođe stabilizuju već oslabljene krvne sudove . Isto tako štite oči i vrše kontrolu dijabetesa.

Vitamin B3

B3 vitamin ili Niacin je vitamin koji je rastvorljiv u vodi. On je veoma potreban za metabolizam masti, šecera i belančevina te samim tim za energiju. On snižava nivo holestetola i triglicerida i time poboljšava cirkulaciju. Bitan je za sintezu polnih hormona ali i tiroksina , ali i kortizol i insulina.

Vitamin B5 – pantotenska kiselina

Utiče na mnoge metaboličke procese u organizmu.

Vitamin B12 – cijankobalamin

Ovo  je poznati vitamin koji je neophodan za stvaranje krvnlh  ćelija a bitan je za stvaranje RNK i DNK.

Aplikacija glutationa sa dodatnim komponentama samo uz nadzor lekara.